Dromen

 Dromen?

Neem de tijd om te dromen
Het is meereizen met de sterren
Neem de tijd om te beminnen
En om bemind te worden
Neem de tijd om rond te kijken
De dag is te kort om opgesloten te zitten
Neem de tijd om te lachen
Het is muziek van de ziel!

Toen ik net begon als trouwambtenaar las ik dit gedicht. Ik vond het erg mooi, ik dagdroom graag en wanneer mijn kinderen naar bed gaan vraag ik vaak “waar ga je vannacht over dromen?”

De vraag
Het is dan ook niet erg raar dat ik bijna altijd aan een bruidspaar vraag: “Wat zijn jullie dromen?”

Meestal is het antwoord: “Gelukkig, en vooral gezond, oud worden met alle dierbaren om je heen.” Natuurlijk is dat ieders wens, maar als ik dan dieper vraag, wat zijn jullie dromen, waar fantaseer je over als je samen op de bank zit… De meeste paren zijn dan even stil en dan komen de mooiste antwoorden te voorschijn.

Richting
Dromen geven richting aan; waar kijk je naar uit over 1-5 of 20 jaar. Zo was er een stel dat hoopte dat als ze ooit in een bejaardenhuis woonden, alle kinderen met kleinkinderen kwamen en dat ze dan nog steeds BBQ-den op het balkon. Ook dromen over een boerderij, wonen in het buitenland of een mooie snelle auto (de man) komen regelmatig voorbij.

Mijn droom
Ik droom ook, van een reis naar Amerika, naar vele vrienden uit onze tijd dat we daar gewoond hebben, een mooie woonkeuken; maar ook bijzondere huwelijken die ik hopelijk nog vaak mag voltrekken. Waar dromen jullie over? Hopelijk mag ik jullie deze vraag een keer  persoonlijk stellen.