Family Tree

Reportage_198

Mag ik dan bij jou? Zong bruid Ellen, de moeder en zus van de bruid  op het prachtige strand van Castricum aan zee in 2014. Mijn eerste bruidspaar Ellen en Jeroen ontmoette ik op een geweldig bruidsevent in Twente, Brides Bubbles and Beats (bruidsevent.nl). Na een super leuke kennismaking wilden ze met mij in zee. Ik vertelde ze eerlijk dat zij mijn eerste bruidspaar zouden zijn, die ik buiten de gemeente Enschede zou trouwen. Ze hadden het volste vertrouwen. Het was magisch, kippenvel “all over” (ondanks dat de zon scheen) en op de terugweg huilde ik, tranen van geluk; dankbaarheid, ik was zo gelukkig!
anniek en niek

Voor haar….zong de zus en de moeder van de bruid en als verrassing zong de vader van de bruid en ook de bruidegom ook nog een stukje mee. Dit jaar mocht ik de zus en zwager van mijn eerste bruidspaar Niek en Anniek trouwen. De zon scheen verrassend, vele opa’s en oma’s genoten mee, alles wat prachtig aangekleed. De liefde werd gevierd, puur, met een lach en een traan.

Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan, weet dat je in m’n hart altijd blijft voortbestaan….Een korte tijd na dit mooie huwelijk kreeg ik een telefoontje van de moeder van de bruid. Opa was overleden, of ik wilde spreken op de afscheidsdienst. Ditmaal was ik diegene die Ja zei, ontroerd dat ik gevraagd werd. Weer werd er gezongen door dit bijzondere gezin.

DSC_0361Family tree Op de dag van de uitvaart van opa, kreeg ook ik een lang verwacht telefoontje. Ellen was die ochtend bevallen van een prachtige dochter. Zo toepasselijk, de woorden uit het lied Family tree: En hoewel de bladeren vallen en de tranen stromen kan het voor ons een voortdurende troost zijn Om te weten dat de stamboom altijd door zal groeien.

En zo kwam Afscheid en Trouwen met gevoel heel dicht bij elkaar. Verweven, om met liefde de woorden te zoeken die gezegd mogen worden. En als ik in mijn grote glazen bol kijk, vermoed ik dat ik misschien ook nog wel de broer van Ellen en Anniek (ooit;-) mag trouwen J!

(fotocredits: Denise Leuveld en Bianca Fabricius)