Trouwen

Ja, wij willen!

Met mijn beëdiging en benoeming tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik bevoegd om jullie in elke Nederlandse gemeente in de echt te verbinden. Voor de wet mag ik van dichtbij zien en horen hoe jullie “JA!” tegen elkaar zeggen, en dat is elke keer weer een uniek moment.

TROUWEN IN ENSCHEDE / LOSSER
Omdat ik door de gemeente Enschede benoemd en beëdigd ben, mag ik binnen de gemeente Enschede niet actief zijn als zelfstandig trouwambtenaar; in die gemeente zijn zij namelijk mijn werkgever en buiten de grenzen van de gemeente Enschede ben ik dat zelf.
Huwelijken binnen de gemeente Enschede/Losser voltrek ik alleen via de gemeente en hierbij houd ik mij aan de regels die de gemeente heeft gemaakt. 
Samen met leuke collega’s zorgen we ervoor dat jullie een onvergetelijke ceremonie hebben. 
Kijk op enschede.nl voor meer informatie.

TROUWEN BUITEN ENSCHEDE / LOSSER
Wanneer jullie willen dat ik jullie buiten de gemeente Enschede trouw, word ik voor één dag benoemd tot BABS van jullie trouwgemeente. 
De kosten hiervoor zijn niet landelijk bepaald en verschillen per gemeente. 
Wanneer jullie mij inhuren als jullie eigen BABS is één van de grote voordelen dat we veel meer tijd hebben om de ceremonie liefdevol en met passie voor te bereiden.

CEREMONIEEL TROUWEN
Het kan zijn dat jullie het wettelijk huwelijk en een feestelijke ceremonie los van elkaar zien. De ceremonie kunnen jullie dan op allerlei manieren invullen. Het enige dat vaststaat is dat jullie eerst bij de gemeente voor de wet moeten trouwen, dit kan soms zelfs gratis. 
Na de wettelijke handeling volgt dan een ceremonie die jullie zelf kunnen vormgeven en die niet aan wettelijke regels is verbonden. 
Trouwen zoals jullie willen dus, altijd en overal! 
Waar jullie ook voor kiezen, het doel blijft hetzelfde: Een onvergetelijke plechtigheid die helemaal bij jullie past.

“Bianca, als ik niet al getrouwd was…”

HERBELOFTE
Hoe geweldig is het om tijdens een huwelijksjubileum opnieuw ‘ja’ te zeggen tegen elkaar?! Heel graag ontdek ik met jullie hoe we de voorbije huwelijksjaren opnieuw eren met een ceremonie op maat. 
Bijvoorbeeld wanneer de kinderen oud genoeg zijn om het bewuster mee te maken, wanneer je zoveel verhalen te delen hebt dat je omgeving opnieuw verliefd wordt op jullie liefde, wanneer je wilt eren hoe hard je gestreden en genoten hebt..

Wat ik zelf erg mooi vond aan het herbevestigen van mijn trouwgeloften met Wim was de mogelijkheid om dit als gezin te doen, mijn kinderen hadden een liefdevolle en humorvolle bijdrage. We hebben ze bijvoorbeeld moeten beloven niet teveel onnodig te mopperen en elke week een spelletje met zijn allen te doen. 
Ondanks dat dit wellicht wat ontnuchterend klinkt, was het intens fijn om ook hen een belofte te doen, dit klein en huiselijk geluk in een waardevol en onvergetelijk moment.