Huwelijk

Ja, ik wil!

WETTELIJK HUWELIJK

Met mijn beëdiging en benoeming tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik bevoegd om jullie in de echt te verbinden. Om van dichtbij te zien en te horen hoe jullie “JA!” tegen elkaar zeggen, is elke keer weer een uniek moment.

TROUWEN IN ENSCHEDE / LOSSER
Omdat ik door de gemeente Enschede benoemd en beëdigd ben, mag ik binnen de Enschede niet actief zijn als zelfstandig trouwambtenaar.
Huwelijken binnen de gemeente Enschede voltrek ik dan alleen via de gemeente en hou ik mij aan de regels die de gemeente heeft gemaakt. Samen met leuke collega’s zorgen we in Enschede ervoor dat jullie een onvergetelijke ceremonie hebben. Kijk op enschede.nl voor meer informatie.

TROUWEN BUITEN ENSCHEDE / LOSSER
Als jullie willen dat ik jullie buiten de gemeente Enschede trouw, word ik voor één dag benoemd tot BABS van die gemeente. De kosten hiervoor verschillen per gemeente. Een van de voordelen is dat we dan meer tijd hebben om de ceremonie liefdevol en met passie voor te bereiden.

CEREMONIËLE VERBINTENIS

Het kan zijn dat jullie het wettelijk huwelijk en een feestelijke ceremonie los van elkaar zien. Dit kunnen jullie op allerlei manieren invullen. Het enige dat vaststaat, is dat jullie eerst bij de gemeente voor de wet moeten trouwen. Dit kan soms zelfs gratis. Daarna volgt dan een ceremonie die jullie zelf kunnen vormgeven. Trouwen zoals jullie willen dus, altijd en overal! Waar jullie ook voor kiezen, het doel blijft hetzelfde: een onvergetelijke plechtigheid die helemaal bij jullie past.