Werkwijze

Thuis begint je verhaal

KENNISMAKINGSGESPREK

Hebben jullie het gevoel dat ik wel eens de juiste trouwambtenaar voor jullie zou kunnen zijn? Neem dan contact met me op, dan maken we een afspraak om vrijblijvend, bij mij thuis in Enschede, kennis te maken.
Onder het genot van wat lekkers, luister ik naar jullie wensen en vertel ik over de mogelijkheden.

JULLIE WENSEN BESPREKEN

Ruim voor jullie huwelijksdatum hebben we een tweede gesprek, als het kan bij jullie thuis. Jullie huwelijk draait om jullie, dus tijdens dit gesprek zal ik veel vragen stellen, zoals:

  • Wat zijn jullie wensen en idee├źn?
  • Wat voor sfeer hebben jullie voor ogen?
  • Wat moet ik beslist noemen? En wat juist niet?
  • Kan ik contact opnemen met familie en vrienden om een nog beter beeld van jullie te krijgen?
  • Willen jullie nog iemand anders laten spreken?
  • Willen jullie met de rug naar jullie gasten zitten, of met jullie gezicht?

Tijdens de plechtigheid ben ik veel aan het woord, maar tijdens dit gesprek luister ik dus vooral goed naar jullie en neem daar ruim te tijd voor. Samen zorgen we ervoor dat het een ceremonie wordt waarin familie en vrienden jullie herkennen en waarin plek is voor een lach en een traan.

TROUWEN MET KINDEREN ERBIJ

Trouwen in aanwezigheid van jullie kinderen is erg bijzonder. We zullen dan zeker bespreken welke rol zij krijgen in de plechtigheid, zoals samen met mij het jawoord vragen, een speciale akte tekenen, de ringen aangeven of het huwelijk openen. Als jullie hiervoor kiezen, kan ik zorgen voor speciale kinderaktes voor tijdens de ceremonie. Kortom, ik ben er zeker ook voor hen.

VOOR WIE ER NIET BIJ KAN ZIJN

Als een dierbare persoon niet aanwezig kan zijn op jullie grote dag, bekijken we samen of en hoe we dit een plek kunnen geven op een manier die bij jullie past. Ik hecht hier mede door ervaringen in mijn eigen leven grote waarde aan en krijg vaak van bruidsparen terug dat het mooi en goed was om dit op te nemen in de ceremonie.

JULLIE VERHAAL

Wanneer ik alle informatie heb, begin ik met een leeg canvas aan jullie verhaal. Dit is het gedeelte waar de meeste tijd in gaat zitten; van familie en getuigen ontvang ik vaak de leukste verhalen om te verweven in jullie liefdesverhaal. Persoonlijk, humor, emoties en elke keer uniek!

OP DE DAG ZELF

Op de trouwdag ben ik lang van te voren aanwezig, zodat ik genoeg tijd heb om te kijken of de trouwzaal is ingericht zoals afgesproken. Voor de ceremonie spreek ik jullie nog even en ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie er op een ontspannen manier van kunnen genieten.

NA DE GROTE DAG

Na jullie huwelijk vind ik het erg leuk en leerzaam om te horen wat jullie mooi vonden. Een foto is altijd een leuke tastbare herinnering aan de reis die we samen tot en met de trouwdag hebben mogen ervaren.